• spoekenboompje.jpg
  • schapendrift.jpg
  • passiebloem.jpg
  • elspeetleger.jpg
  • elspeet01.jpg
  • elspeet-busstation.jpg
  • dezwaan.jpg
  • centrum.jpg

Interactieve kaart website Elspeet historie

Vanwege het ontbreken van een goed werkende gemeentelijke informatievoorziening rond de Algemene Begraafplaats in Elspeet is een website gemaakt om hierin te voorzien. Op de website www.elspeethistorie.nl is een interactieve kaart aanwezig om specifieke graven te kunnen vinden en gelijktijdig de looproute te bepalen. Deze kaart is technisch gezien uniek omdat er een koppeling is gemaakt tussen de beschikbare gegevens van de overledenen, foto’s van het grafmonument en de beschikbare geo-informatie van het graf. De verzamelde informatie is openbaar beschikbaar.
De kaart beschikt over meerdere zoekingangen die we hieronder kort willen toelichten.

 

Selecteren op naam of delen hiervan
Een speciaal zoekprogramma kan u helpen het graf van de juiste persoon te selecteren. Dit zoekprogramma is met name gebruiksvriendelijk als men niet geheel zeker is van de naam. Dit is o.a. van toepassing bij namen met tussenvoegsels. Bij het invoeren van delen van de naam zal het programma op basis hiervan personen uit de lijst selecteren waardoor het voor u gemakkelijker wordt de juiste persoon te vinden.
Indien u de juiste persoon gevonden heeft kunt u met de toets “view” naar de interactieve kaart springen. In de interactieve kaart zal het graf vervolgens oplichten. De kaart kunt u in- en uitzoomen om de gewenste looproute te bepalen.


Zoeken op naam
Onder de interactieve kaart vindt u een veld waarin u een naam of een deel van een naam kunt invoeren. Als u de functie zoeken activeert zal het programma de achterliggende database doorzoeken aan de hand van de opdracht.
De gevonden graven aan de hand van de zoekopdracht zullen vervolgens oplichten. Dit biedt u de mogelijkheid deze graven stuk voor stuk te bekijken. Als in de database foto’s van het graf aanwezig zijn zullen deze u worden getoond. Van de zoekfunctie kunt u ook handig gebruik maken door te zoeken op een leeg veld. In dat geval zullen alle graven oplichten. Dit biedt u de mogelijkheid om u zelf een virtuele rondleiding te geven op de begraafplaats

We wijzen u erop dat in de klasse I en II veel grafnummers verloren zijn gegaan. Om deze graven toch vindbaar te maken worden deze zichtbaar gemaakt in het baarhuisje. Dit betekent niet dat deze personen daar begraven zijn maar dat de locatie van het graf niet nader vastgesteld kon worden vanwege het ontbreken van het grafnummer.


Zoeken op grafnummer
Het zoeken op grafnummer kan bijvoorbeeld heel handig zijn als u op de begraafplaats loopt en u zoek informatie over een concreet grafnummer. Via uw mobiel kunt u ook de site benaderen indien u met internet verbonden bent.


Zoeken op het jaar van overlijden
De mogelijkheid om te kunnen zoeken op het jaar van overlijden is hoofdzakelijk aangebracht om het inzicht te verhogen ten aanzien van de volgorde van begraven. Dit biedt inzicht in de chronologie van begraven.

 

Overige informatie
De website www.Elspeethistorie.nl bied rond de begraafplaats nog veel meer informatie aan. Wij adviseren u eens op uw gemak de website te bekijken. U vindt er bijvoorbeeld informatie over oorlogsslachtoffers en informatie voor een looproute langs de oorlogsgraven.
Mist u informatie of heeft u aanvullende informatie? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om contact op te nemen via de site.

 

A World waiting to be explored